Alles wat we zien en horen dat slaan we op in onze hersenen. Dingen van verdriet of geluk .De hersenen is net een harde schijf.Heb het oog eerst onderzocht, vandaar eerst de technische tekeningen.Later dit samengebracht met het oor,liefdes of rouwbrieven, kado's enzv.Dit alles op een harde schijf. De schijf van het leven.

uit 2003 tot 2004 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Oog-7

2003

Wat je hoort en ziet, sla je op, dit kan verdriet zijn over een droevig bericht, het leven is net een spoorrails en wij zijn de trein die erop zitten.

oog-8

2003

Tranen van geluk bij het krijgen van een kado, of een lieve brief. Onze begeleiders kijken op ons neer en helpen ons indien nodig.Af en toe lijkt het een roze wereld waarin we leven.

oog-9

2003

Vedriet voor mij bij het maken van dit stuk, waarom moest jij juist nu dit ongeluk krijgen, jij die zoveel voor me betekend hebt in mijn ontwikkeling als kunstschilder, zo jong, en zo gedreven in het overbrengen van de goede dingen en dit ook bij je naar boven halend.Bedankt Joyce !!

oog-10

2003

Tranen van vedriet en een balonnetje van geluk ook dit kan samen gaan, zolang we de lichtpuntjes maar blijven zien.

Oog-11

2003

Het oog ziet de gebeurtenissen, de hersens slaan het op, een bedankbriefje.... en de levenstrein dendert voort......

oog-12

2003

Er zijn dingen in ons leven die achter een nevel verschuilt mogen zitten. Niet alles hoeft zichtbaar te zijn, de pijn nemen we toch wel mee...een beetje horen zien en...zwijgen

Oog-13

2003

De harde schijf begint vol te raken.Vedriet,kado's,en hindernissen zijn genomen. De pijn slingert zich doorheen als een rood lint.De goede of minder goede berichten op de achtergrond gezet.En het oog kijkt toe....

oog-14

2003

De schijf is net een groot hart geworden.Vol met pijn en vedriet van alles wat hij hoort en ziet.Een ballonntje van geluk en vrolijkheid is samengeweven als een persoon die door het leven sprint.Alsof hij van die harde schijf af wil....

oog op doek

2004

Doorwerkend op het thema oog. Wat is het oog,waarvoor dient het enzv.Na aanleiding van schetsen en onderzoek zijn dit de eerste werken op doek. Met gebruik making van een mal,acryl en pastel. De troebelheid van het niet kunnen zien.Wat is normaal zicht? De Iris en de pupil als los element.

Dubbelzicht

2004

Dubbelzicht

Bijziend

2004

Bijziend